Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Agenda

29/01/2019
Altres
Dia Internacional de l’Holocaust a la Generalitat de Catalunya (Barcelona)

A l'Auditori del Palau de la Generalitat, a les 18 h.

La Generalitat de Catalunya commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust amb un acte que tindrà lloc el dia 29 de gener, per recordar un episodi de genocidi i de tortura en ple segle XX en què van morir assassinades més de sis milions de persones.

L’acte institucional comptarà, per una banda, amb la participació de Jordi Petit, president honorífic de la Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, i Leopold Estapè, investigador expert en història de la diversitat sexual i de gènere, que impartiran una conferència amb el títol “Holocaust i repressió de la diversitat sexual sota el nazisme”. Per altra banda, també hi intervindrà la Dra. Elke Gryglewski, representant de la Casa Conferència Wannsee, espai memorial ubicat a prop de Berlín, dedicat a la pedagogia  i a transmetre els coneixements del que va suposar la barbàrie del nazisme.

Tot seguit, es clourà la jornada amb la Cerimònia del Record, una encesa d’espelmes al Saló de Cent en memòria de totes les víctimes, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona.

 

També, i com cada any, el Parlament de Catalunya commemorarà el Dia Internacional amb una cerimònia que tindrà lloc el dia 28 de gener.