Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Agenda

09/02/2019
Altres
Dia Internacional de l’Exili i la Deportació (La Jonquera i Camprodon)

  • Acte institucional per rememorar els 80 anys de l’inici del gran èxode republicà
  • 10 anys de creació del MUME

 

Programa d'actes

10:00 h. Inauguració al Museu Memorial de l'Exili (MUME) de l’exposició: "A nation in retreat (una nació en retirada). Les agències fotogràfiques internacionals i la Retirada". Parlaments institucionals i visita comentada a càrrec del comissari de l’exposició.

10:45 h. Commemoració del 10è aniversari del MUME. Reconeixement dels representants institucionals que van fer possible l’obertura del MUME amb la presència de Joan Saura (Conseller d’Interior i Relacions Institucionals entre 2003-2010), Jordi Cabezas (ex-alcalde de la Jonquera), Pierre Aylagas (ex-alcalde d’Argelers) i Maria Jesús Bono (ex-directora general de Memòria Democràtica).

11:15 h. Inauguració, al Carrer Major de la Jonquera, d’una placa commemorativa dedicada a les persones exiliades, en record del 80è aniversari de l’exili republicà.

12:00 h. Desplaçament a Camprodon.

13:30 h. Rebuda a l’Ajuntament de Camprodon, per part de l’alcalde, dels representants institucionals de la Generalitat.

14:00 h. Visita a l’Espai Cal Marquès (Centre d’Interpretació de la Vall de Camprodon) i inauguració de l’exposició itinerant del Memorial Democràtic “Vencedors i Vençuts”.

16:00 h. Inauguració dels plafons de la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica vinculats a la Guerra Civil i l’exili republicà a Camprodon. Recorregut a peu per l’itinerari urbà traçat per les senyalitzacions.

17:00 h.Representació de l'espectacle “Maleïdes les guerres (i aquells qui les va fer)”, a la sala Cinema de Camprodon.