Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Agenda

Corbera Ampliar imatge
06/10/2017 - 08/10/2017
Altres
Sortida pels espais més significatius de la Batalla de l’Ebre (Figueres, 16 h. ; Girona-Salt, 16'30 h.)

Per les reserves: Agència Tourist Club: C/ Nou, 147 – 149 Baixos. 17600 Figueres / 972.676.563 / info@touristclub65.com  

 

DIA 1: Divendres 6 d’octubre. Origen - Gandesa

Sortida de Figueres, estació d'autobusos: 16 h.

Sortida de Girona, benzinera de la rotonda de Salt (sortida Girona Sud de l'AP7): 16'30 h. 

Sortirem direcció Gandesa. A l’arribar a Gandesa farem el checking  i soparem a l’hotel.

 

DIA 2: Dissabte 7 d’octubre.  Gandesa - Corbera d’Ebre - Batea - Vilalba dels Arcs - Gandesa

Després d’esmorzar sortirem direcció Corbera d’Ebre per anar a visitar el “Centre d’Interpretació 115”, benvinguda i visió completa del que van significar els 115 dies de combats. Tornarem a Gandesa per visitar el mirador del Coll del Moro (serralades de Pàndols i de Cavalls), un dels observatoris del comandament franquista,  seguirem direcció Batea per visitar el CI “Hospitals de sang” on hi veurem l’assistència sanitària als ferits de guerra, seguidament anirem a Vilalba dels Arcs per dinar. A la tarda visitarem diverses línies de trinxeres, com les dels Barrancs i el CI “Soldats a les trinxeres”, en aquest Centre se’ns mostrarà la vida diària dels soldats als camps de batalla.

Seguirem fins a Quatre Camins (Punta Targa), lloc de la desfeta del Terç de Montserrat. Després de la visita, tornarem a l’hotel per sopar i allotjament.

 

DIA 3: Diumenge 8 d’octubre. Gandesa - Pinell de Brai - Fatarella - Corbera d’Ebre – Gandesa - Origen

Després d’esmorzar sortirem direcció Pinell de Brai per visitar el CI “Les Veus del Front”, aquí se’ns mostrarà la incidència dels mitjans de comunicació a la rereguarda dels  exèrcits republicà i franquista. Seguidament, anirem a la Fatarella  per visitar les restes del Campament republicà del XVè Cos (1938). Continuarem la nostra visita al Memorial de les Camposines, espai de record per a tots els que van participar a la batalla de l’Ebre, sense distincions d’ideologies o bàndols de la Guerra d’Espanya de 1936-1939, també coneguda com a Guerra Civil. Seguidament, temps per visitar el Poble vell de Corbera d’Ebre, dinarem a l’hotel i tornarem al punt d’origen.

 

 

Annex: Programa provisional  (pdf 288.51KB)