Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Llibres, revistes i articles

Cercador

Portada Ampliar imatge
02/02/2015

 Ed. Crítica, 2014

20 entrevistes a supervivents espanyols dels camps nazis. 5 dels quals, són catalans.

Pròleg de l'historiador Josep Fontana: «¿Otro libro sobre los campos de exterminio nazis?», se reguntarán algunos al tomar este volumen en sus manos. Si comienzan a leerlo descubrirán que no es «un libro más» y, de paso, se percatarán de lo mucho que ignoraban acerca de este mundo de lucha, sufrimiento y resistencia en que se vieron involucrados tantos españoles. Montserrat Llor ha realizado un espléndido trabajo de investigación, entrevistando a un gran número de supervivientes, con el fin de ir más allá de la literatura habitual sobre los campos y recuperar a estos hombres y mujeres, no como víctimas de un drama colectivo, sino como seres humanos que vivieron, cada uno a su modo, la experiencia del campo y su posterior reinserción en la sociedad: «saber cómo viven hoy, en su vejez, aquellos recuerdos de la guerra, exilio, deportación, el retorno (o no retorno) y el silencio».

Portada
01/02/2015

Ed. Cátedra, 2014.

“És un petit llibre ric i commovedor. Mercedes Vilanova, catedràtica i especialista en memòria oral, va entrevistar 28 supervivents d’aquell camp. A partir d’un bagatge historiogràfic i filosòfic notable, reflexionant també sobre el valor dels silencis, Vilanova ha ordenat per temes aquella suma de records per construir un relat coral esplèndid sobre l’abans, el durant i el després d’haver sobreviscut als camps. Un testament nítid, clar, directe.” Jordi Amat, La Vanguardia, 3 de setembre de 2014.

Portada Ampliar imatge
27/01/2015

Edicions Documenta Balear ; 2013

"25 mallorquins, 23 menorquins, 17 eivissencs i 6 formenterencs: aquestes són les xifres de la tragèdia. D'aquests 71 illencs víctimes del pitjor horror nazi, 34 hi varen deixar la vida..."

Portada Ampliar imatge
03/09/2014

Edició en català: Angle Editorial, 2014.

Edició en castellà: Editorial Circe, 2014.

 

Logo Ampliar imatge
23/06/2014

 

"La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya expressa de manera pública i solemne el seu reconeixement a totes les persones que van morir o van patir ferides, exili, presó o qualsevol tipus de repressió, i a llurs famílies, per haver defensat la legalitat i la democràcia, alhora que lamenta que encara no s'hagin reparat totes les conseqüències de la guerra i la dictadura franquista..."

Jordi Turull i Negre, portaveu del GP de CiU; Lluís Salvadó i Tenesa, portaveu del GP d'ERC; Maurici Lucena i Betriu, portaveu del GP Socialista; Dolors Camats i Luis, portaveu del GP d'ICV-EUiA; Inés Arrimadas García, portaveu del GP de C's; David Fernàndez i Ramos, portaveu del Grup Mixt
 

67 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>