Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Notícies diverses

Cercador

Invitació Ampliar imatge
18/03/2015

De 10h a 13:30h hi haurà jornada de portes obertes .

Aquesta exposició permanent, comissariada per l’historiador Enric Pujol, se centra en l’exili cultural català provocat pel descabdellament de la guerra civil del 1936-39. El valor d’aquest exili cultural ha estat unànimement considerat per tots els historiadors i tractadistes actuals. En l’exposició permanent, sota el concepte de “cultura”, s’entén no tan sols la literatura i les arts, sinó totes les branques del saber, des de l’ensenyament (bàsic i superior) i la pedagogia fins a la ciència i el pensament.

L'exposició permanent ocupa tota la primera planta d'un edifici situat en el lloc més cèntric de la població, la Plaça Major, davant de l'església.

Arxiu Militar d'Àvila Ampliar imatge
28/01/2015

A l'Archivo General Militar de Ávila es conserva una part de la documentació que el govern de la Generalitat s’endugué a l’exili  (Notícia publicada a Som Segarra, 1 de febrer de 2015)


L’inventari d'aquesta documentació va ser publicat a: Miscel·lània Cerverina núm. 22 (2012-2013) : pp. 243-252. Els papers d’Àvila: la documentació de la Generalitat de Catalunya a l’Archivo General Militar / Jordi Oliva Llorens (historiador)

President de la Generalitat Ampliar imatge
27/01/2015

26 de gener de 2015 

Artur Mas ha subratllat que no oblidar l’Holocaust “és no només un acte de justícia, sinó també una inversió de futur, perquè és el que permet mantenir la memòria viva”. “Cal que no oblidem, però també que sapiguem construir el futur a base de perdonar els errors que s’hagin comés, perquè saber perdonar també és una inversió de futur”, ha reblat.

(Notícia publicada al web del Parlament de Catalunya)

65 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >