Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Recordança

29/03/2017
Recordança 2017

 

 

 

Com cada any, l’Assemblea té un record molt especial per a totes aquelles persones -socis, amics i familiars- que ens han deixat des de l’Assemblea anterior. I també un record pels deportats del nostre país, i d’arreu d’Espanya, de França... que també enguany ens han deixat.

Entre ells, volem destacar:

 

Enric Pubill i Arnó, lluitador antifranquista i de la reivindicació de la memòria democràtica a Catalunya i a Espanya, va morir al tren (quan tornada de Madrid a Barcelona), el dia 29 de març de 2017. Fou militant del JSUC, i va estar empresonat per la seva militància comunista, 10 anys a Burgos, al costat d’altres presoners com Marcos Ana i Lluís Martí Bielsa. L’any 2003, fou  elegit  president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics. I, en els darrers anys, un dels impulsors del Memorial Democràtic de Catalunya.Tenia 86 anys.

 

Maryse Olivé i Quintana, va morir l’1 d’abril de 2017. Havia estat regidora de l’Ajuntament de Figueres, directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà i delegada del Govern de la Generalitat a París. I col·laboradora i amiga de Triangle Blau. Tenia 68 anys.

 

Núria Tubert i Sánchez, va morir el 27 de juliol de 2017 a Cadaqués. Filla dels amics Lluís Tubert i Carme Sánchez que participen en viatges i actes de Triangle Blau. Tenia 43 anys.

 

Lluís Riera i Enrich, va morir el 27 de juliol de 2017 al Prat de Llobregat. Nebot de Jordi Riera Sorribes i nét del deportat i mort a Mauthausen, Josep Riera Borrell. Tenia 63 anys.

 

Enric Mas i Padilla, va morir el 17 d’agost de 2017 a Figueres. Germà de la nostra amiga i sòcia de Triangle Blau, Margarita Mas. Tenia 71 anys.

 

Cristóbal Robles, va morir el 24 de novembre de 2017 a França. Sergent de l’exèrcit de la República. Col·laborador i amic de Triangle Blau. Va participar en diferents actes de l’Associació, com l’homenatge anual als exiliats del mes de febrer. Tenia 96 anys.

 

Per a tots ells, us demanem un minut de silenci en el seu record i memòria.

 

 

Annex: Recordança amb fotos  (pdf 71.51KB)