Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Recordança

09/09/2018
Recordança 2018

 

Recordança, any 2018

Com cada any, durant la propera Assemblea de 2019 tindrem un record molt especial per a totes aquelles persones -socis, amics i familiars- que ens han deixat des de l’Assemblea anterior. I també un record pels deportats del nostre país, i d’arreu d’Espanya, de França... que també enguany ens han deixat.

Entre ells, volem destacar:

 

MIQUEL RIERA i SORRIBAS

El 20 de març de 2018 va morir a Barcelona, el Sr. Miquel Riera i Sorribas, germà d’en Jordi Riera Sorribas (President d’Honor de Triangle Blau i un dels fundadors de l’Associació), i fill del deportat Josep Riera i Borrell (mort al Camp de Mauthausen). Tenia 89 anys.

 

PERE PUJULÀ i MACH

El 26 de març de 2018 va morir a Agullana, el Sr. Pere Pujulà i Mach, vidu de M. Teresa Custoja i Juanola (que morí el 2012 als 65 anys), amic i soci de Triangle Blau. Tenia 72 anys.

 

NARCÍS OLIVERES I TERRADES

El 3 d’abril de 2018 va morir a Figueres, el Sr. Narcís Oliveres i Terrades, Vicepresident d’Honor de Triangle Blau, amic i soci entregat de l’Associació des dels seus inicis. Tots recordarem les seves valuoses aportacions sobre l’exili, la deportació, la memòria històrica... en molts escrits i conferències durant les assemblees de Triangle Blau, els actes d’homenatge als exiliats, la Diada de Tots Sants al Cementiri de Figueres, als IES... Tenia 88 anys.

 

JOSÉ MARFIL PERALTA

El 7 de juny de 2018 va morir a Morellàs (França), el Sr. José Marfil Peralta, supervivent dels Camps nazis de Mauthausen i Gusen. Va ser, juntament amb el seu pare, dels primers republicans espanyols deportats, l’any 1940, al Camp de Mauthausen.  L’any 2003 va escriure el seu testimoni biogràfic “J'ai survécu à l'enfer nazi”. Tenia 97 anys.

 

CLOTILDE FALGUERA

El 14 d’agost de 2018 va morir a Prada de Conflent, la Sra. Clotilde Falguera, esposa de l’antic president de l'Amicale des Anciens Guérilleros Espagnols en France FFI, M. Narcisse Falguera. Tenia 93 anys. La cerimònia d’enterrament tingué lloc a Perpinyà el 17 d’agost passat.

 

MARIA COLLS i PERICAY

El 17 d’agost de 2018 va morir a Figueres, la Sra. Maria Colls i Pericay, amiga i sòcia de Triangle Blau, esposa de Ramon Brugués i Serra, també amic i soci ben compromès amb la nostra Associació. Tenia 86 anys.

 

 

 

Annex: Recordança amb fotos  (pdf 76.25KB)