Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Notícies diverses

08/07/2016
Web dels actes commemoratius: 80 anys de la Guerra Civil (Generalitat de Catalunya)

 

Cartell Ampliar imatge

A vuitanta anys del començament de la Guerra Civil, el Govern de la Generalitat proposa a les institucions públiques i a les entitats de la societat civil que participin en la rememoració d’aquells fets, amb la voluntat de tornar a proclamar Catalunya una terra de pau.

La commemoració, que s'inicia el 18 de juliol, vol recordar i homenatjar les persones que van patir les conseqüències de la Guerra i la posterior dictadura, fent així protagonistes els qui amb tantes dificultats van lluitar per la pau i la llibertat al nostre país.

Volem compartir aquesta efemèride amb el conjunt de la societat catalana: amb les institucions de la Generalitat de Catalunya, l’Administració local catalana (diputacions, ajuntaments i consells comarcals), universitats i institucions acadèmiques, i amb les entitats de la societat civil que s’hi sentin concernides. I especialment, també amb els ciutadans més joves, que potser encara perceben els efectes d’aquella Guerra des de la llunyania. Tots, sense excepció, estem convidats a formar-ne part.