Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Llibres, revistes i articles

08/02/2010
L'exili, a la revista «Alberes», núm. 2 (gener 2010)
Portada Ampliar imatge

Número especial presentat al MUME (La Jonquera) el 30 de gener passat. Van intervenir: Jordi Cabezas (President del Consorci del MUME), Jordi Font (Director del MUME), Enric Pujol (Historiador i membre del Consell científic del MUME) i David Pujol (Director de la revista Alberes).

"El coll de Banyuls, el de Lli, el coll dels Belitres o el del Pertús amb la Guerra Civil i, molt especialment, el camí cap a l'exili del 1939.

Per aquest motiu, la nova revista Alberes, del grup Gavarres, ha inclòs en el seu segon número el dossier La Guerra i l'exili, amb un recull de cinquanta-una planes dedicat a fer memòria dels fets i, sobretot, a recollir els relats en primera persona d'alguns testimonis d'aquells fets.

Així, el dossier de la revista que dirigeix David Pujol conté una vintena d'articles de fons on es combina l'anàlisi històrica, com és el cas de La reculada republicana, d'Enric Pujol, o Les conseqüències del conflicte, d'Erika Serna, o El bombardeig de l'Escala, de Lurdes Boix, amb altres que recuperen la memòria sobre els fets a partir de testimonis personals de diverses poblacions de la zona, com Llançà, Agullana o Figueres, entre altres, amb articles de Josep M. Salvatella, Assumpta Montellà, Josep Playà o Salomó Marquès."

(Informació publicada a El Punt : 26/01/2010)

Enllaç:  Revista