Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Llibres, revistes i articles

15/09/2015
Dossier “Els altres exilis”, publicat al número 292 de la Revista de Girona

Ja és al carrer un nou número de la Revista de Girona corresponent als mesos de setembre i octubre, i ho fa amb un reportatge destacat que dóna nom al dossier: “Els altres exilis”. Coordinat per Arnau Gonzàlez, el treball ofereix una sèrie de reflexions a l'entorn dels exilis i, més concretament, aquells que al llarg de la història han tingut les comarques gironines com a escenari. La història, especialment en el període 1923-1945, va convertir les comarques gironines —costa i muntanya— en un escenari gegantí on es van representar algunes de les tragèdies més dramàtiques del segle passat. Així, com a eco d'aquesta realitat, i més enllà de l'exili per excel•lència, el de 1939, el dossier també s'ocupa d’analitzar-ne d'altres més o menys coneguts que van des de l'evacuació dels italians gironins el 1936 a la fugida de catalans conservadors i desertors, aquell mateix any, o l'entrada a Catalunya dels perseguits pel nazisme, vinguts de mitja Europa.

Són, en total, set articles escrits per diferents historiadors i professors d’aquest àmbit com són Enric Pujol, Joan Esculies, Jordi Rubió, Josep Calvet i Jordi Font, director del MUME (Museu Memorial de l'Exili) de la Jonquera.

Portada Ampliar imatge

Es va presentar al MUME el passat 10 de setembre de 2015.

L'acte ha estat a càrrec del vicepresident de la Diputació de Girona Albert Piñeira; de l'alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez; del director del MUME, Jordi Font; d'Arnau Gonzàlez, coordinador del dossier, i de Xavier Cortadellas, director de la Revista de Girona.