Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Llibres, revistes i articles

18/05/2009
"La tragèdia de l’exili republicà català" de Tàrio Rubio
Ampliar imatge

Presentat el 12 de febrer a la Fundació Universitat de Girona, Innovació i Formació. Acte organitzat pel Museu Memorial de l'Exili, el Departament d’Acció Social i Ciutadania (Secretaria d’Immigració) i la Universitat de Girona.

‘La tragèdia de l'exili republicà català’ pretén de donar a conèixer la trajectòria que va sobreviure lluny del terrer, així com les biografies d'uns quants individuals, triats per l'autor.

“En clau col·lectiva, un poble sense història és un poble buit de contingut. En clau individual, l’obit és una forma de covardia i nosaltres no voldríem pas caure en aquesta falta greu. Oimés quan ens ha quedat gravat a la retina, imprès amb força en el cor i petrificat en la memòria, el precipitat d’aquella guerra fratricida i incivil –talment com totes les guerres- quan, a les darreries de gener de 1939, milers, milers i milers de ciutadans van haver de fer-se escàpols del terror franquista que estava a frec d’assolir el seu designi d’imperar per tot catalunya. De cada vuit exiliats, tres eren catalans, segons els calculs dignes de crèdit, que avaluen entre 150.000 i 200.000 el nobre d’exiliats catalans.”

Annex: Més informació  ( B)