Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Llibres, revistes i articles

03/06/2009
"Estimat doctor / Admirat mestre. L'esperit d'una amistat en 79 cartes" de Pau Casals i Josep Trueta
Portada Ampliar imatge

Editorial Acontravent, 2009.

"El seu llibre (The Spirit of Catalonia) representa la més digna de les protestes dient a les nacions en qüestió, en la seva llengua, quin és l'esperit de Catalunya. Això a mi m'emociona, com hauria d'emocionar a tots els catalans capaços de sensibilitat patriòtica" (Pau Casals a Josep Trueta)

"Vós, que per l'amor voleu evitar el carnatge, al costat (...) del pobre metge que s'ha passat un quart de segle intentant refer el que la brutalitat humana ha trossejat. I tots dos Catalans." (Josep Trueta a Pau Casals)

El llibre és un recull de 79 cartes que s’han conservat de la correspondència entre Pau Casals i Josep Trueta. Les cartes provenen del Fons Casals, dipositat a l’Arxiu Nacional de Catalunya i del Fons Trueta de la Biblioteca de Catalunya. Es tracta d’un epistolari gairebé complert, on es poden anar resseguint esdeveniments com la fi de la guerra, la negativa de Casals a visitar Anglaterra, l’obtenció de la càtedra d’Oxford pel doctor Trueta, les peripècies de les campanyes del Nobel o l’estat de salut del Mestre, sempre amb Catalunya com a marc de fons. Casals i Trueta van mantenir una amistat ferma en tot moment, plena d’admiració i d’esperança per a un món millor.