Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Activitats realitzades

21/10/2017
15 d’octubre de 2017 : Triangle Blau ha participat en l’homenatge del President Lluís Companys, al Coll de Manrella (La Vajol-Agullana)

 

Ofrena floral Ampliar imatge

El diumenge 15 d’octubre, com cada any, Triangle Blau ha participat en l’homenatge del President Lluís Companys, al Coll de Manrella (La Vajol-Agullana), juntament amb altres entitats i partits polítics. Diferents membres de l’Associació han acompanyat al President i al Vicepresident de Triangle Blau, Lluís Fontané i Josep Roqué respectivament, en aquest acte.

Lluïsa Pedrosa i Palmira Casas van realitzar l’ofrena floral al monument de Lluís Companys en nom de l’Associació.

(Foto: Moment de l'ofrena floral. Podeu veure més fotos de l’acte a Fotogaleries) 

 

Fragment d'una crònica de l'acte al web http://locals.esquerra.cat/catalunyanord/ : 

Acte al coll de Manrella, entre Vallespir i Empordà, davant d'un monument dedicat a Companys, a la retirada i a l'exili. Un lloc simbòlic perquè s'hi retroben ciutadans i alcaldes de cada costa de la carena, la Vajol, Agullana i Morellàs-Les Illes.

Andreu Bordaneil, batlle de Morellàs hi ha parlat inequívocament com un batlle català, perquè tal com ho ha dit "de Catalunya només n'hi ha una".

Felicitem l'organització, la comissió d'actes Lluís Companys que té molt present cada any de comptar amb Catalunya Nord, però més encara aquests any puix que s'ha lliurat merescudament el Guardó Memorial Coll de Manrella, a l'escriptora rossellonesa Renada Laura Portet, que s'auto anomena "filla del Canigó".

Enguany hi havia més gent que mai al coll de Manrella, vinguda d'un costat de l'Albera, però també ha sigut una de les edicions més reivindicatives d'aquesta trobada.

Els parlaments del diputat Lluís Llach, el senador Jordi Martí, l'economista Elisenda Paluzie, van tots en el mateix sentit: tots han subratllat que la nostra força és el poble, sem nosaltres. Confiança, fermesa i independència; per dignitat del combat actual i per la memòria del president Companys. 

 

Annex: Fulletó 2017  (pdf 307.67KB)