Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Activitats realitzades

23/10/2017
22 d'octubre de 2017: L’Associació Triangle Blau distingida amb la Fulla de Figuera de plata 2017, en la categoria d’entitats, per part de l’Ajuntament de Figueres

 

Foto del lliurament Ampliar imatge

L’acte de lliurament es va realitzat al Teatre El Jardí de Figueres, a les 6 de la tarda dins el marc “Dia de Ciutat 2017” i el Concert commemoratiu del títol de ciutat.  

La distinció a la nostra Associació és per la seva actuació des dels seus inicis (2003) en la preservació de la memòria històrica, la defensa dels drets humans i dels valors de llibertat, tolerància, justícia i pau.

L’Alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va lliurar la distinció a una representació del Triangle Blau (foto @MartaFelip): Jordi Riera (President d’Honor), Narcís Oliveres (Vicepresident d’Honor), Lluís Fontané (President) i Eloi Riera (Tresorer). Més de 20 membres de l’Associació els van acompanyar en aquest dia tan especial.

 

Crònica El Punt-Avui 23 d’octubre de 2017:

Record als absents en el Dia de la Ciutat de Figueres. La traspassada Maryse Olivé rep el títol de filla adoptiva a títol pòstum i recorden l’empresonament dels Jordis en el guardó a Triangle Blau. L’activista Rosa Maria Malé i el músic Jaume Cristau, també distingits

Emili Agulló - FIGUERES

L’exregidora de Figueres Maryse Olivé va ser distingida, ahir, amb el títol de filla adoptiva del municipi a títol pòstum, després de la seva mort el passat mes d’abril. La seva filla Chantal i el seu net van agrair una distinció que honora la família i “queda per sempre”, com les coses i causes durables que Olivé va perseguir. L’exalcalde de la Jonquera i expresident del Consell Comarcal Jordi Cabezas va resumir la trajectòria de la també primera directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà i delegada a París. Com a consellera comarcal, va recordar Cabezas, va posar en marxa nombroses iniciatives de cooperació transfronterera, com ara la senyalització de senders, treballs acadèmics, la recuperació de la memòria de la maternitat d’Elna i la iniciativa conjunta per declarar l’Albera i el cap de Creus com a paisatge cultural de la Unesco, que no va reeixir per les traves que hi veien els governs espanyol i francès.

A més de per a Olivé, també hi va haver un record implícit a uns altres dos absents, per part de l’historiador Enric Pujol, encarregat de glossar la trajectòria de l’associació de memòria històrica i defensa dels drets humans Triangle Blau. Pujol va posar en valor la recuperació dels llistats de 13 figuerencs, 40 empordanesos i 230 habitants de les comarques gironines que van morir en camps de concentració, per part de l’entitat, que va rebre la Fulla de Figuera de plata. I no va obviar que Triangle Blau també s’ha posicionat en defensa del dret a decidir i contra la repressió a l’independentisme, amb els empresonats Jordi Cuixart i Jordi Sànchez com a cares visibles.

Els altres guardons

Durant l’acte del Dia de la Ciutat, en un Teatre Jardí atapeït de gent, l’alcaldessa, Marta Felip, també va lliurar els altres guardons de Ciutadana d’Honor a l’activista cultural Rosa Maria Malé –especialment per la tasca a l’associació Dolça Tardor– i al músic i destacat sardanista Jaume Cristau. La Jove Orquestra de Figueres i la Coral Polifònica –que van amenitzar musicalment l’entrega de guardons amb l’Orquestra Versatile– van ser distingides amb dos dels reconeixements ciutadans. I el tercer va ser per a Dolors Fort, Lolita, per la seva emprenedoria com a venedora de perfums, travesses i finques.