Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Activitats realitzades

02/11/2019
1 de novembre de 2019 : Diada de Tots Sants al Cementiri de Figueres. Ofrena floral a les víctimes de la Guerra

 

Tots Sants Ampliar imatge

Diada de Tots Sants al Cementiri de Figueres, 10 h.

10 del matí. Com cada any, Triangle Blau, Òmnium Cultural i representants dels partits polítics de l’Ajuntament de Figueres van participar en l'acte cívic d'homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil, exili republicà, repressió franquista, postguerra, nazisme... en el Cementiri de Figueres. Es van realitzar diferents ofrenes, parlaments i la lectura d’un text de l’escriptora Teresa Pàmies en motiu del centenari del seu naixement.

Aquest acte l’organitza l'Ajuntament de Figueres en col·laboració amb la nostra Associació.

Salutació en nom de Triangle Blau:

Bon dia a tothom

Sra. Alcaldessa, portaveus dels grups polítics, representants de les diferents associacions i tots els assistents que ens heu volgut acompanyar en aquest sentit acte de record a totes les víctimes de la guerra d’ Espanya i repressió franquista, en nom de Triangle Blau us donem les gràcies per la vostra presència.

Des de la nostra associació, voldríem fer constar la nostra indignació pel lamentable espectacle mediàtic al que hem estat sotmesos en motiu del trasllat de les restes del dictador Francisco Franco, del Valle de los Caidos al cementiri de El Pardo .

Entenem que tot això s’hauria d’haver fet amb el màxim de discreció possible, però com hem vist, no ha estat així. Volem creure que l’ intenció del Govern Central no era organitzar un funeral d’estat, però la veritat és que ha donat aquesta impressió. Si que creiem que el que es pretenia, era treure’n rèdit electoral.

Des de Triangle Blau, demanem a totes les institucions, governs, partits polítics ... que facin el favor de no utilitzar les víctimes d’aquesta barbàrie i el dolor de les seves famílies i el nostra, per interessos partidistes i conveniències indignes.

Hem de recordar també, que mentre la família del dictador s’enduia el fèretre a les seves espatlles, cobert amb simbologia feixista, encara hi ha milers de víctimes seves per identificar, al mateix Valle, en fosses comunes i cunetes.

Finalment, també volem reclamar que es faci complir la llei de la Memòria Històrica i així poder-les dignificar d’una vegada per totes.