Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Activitats realitzades

26/04/2019
26 d’abril de 2019 : Lluís Fontané en nom de Triangle Blau ha presentat la Jornada d’Homenatge a la Maternitat d’Elna a Girona juntament amb el testimoniatge de Serge Barba, un fill de la maternitat d'Elna

 

Imatge de complement Ampliar imatge

Crònica de la Generalitat a Girona:

Una conferència amb el testimoni de Serge Barba, nascut a la maternitat d’Elna, ha tancat avui el cicle “Abril de memòria històrica” que durant aquest mes ha organitzat el grup de treballadors GenTalent de la Generalitat Girona. Barba ha participat en un acte d’homenatge a la maternitat d’Elna que s’ha fet aquest matí a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona, durant el qual el delegat del Govern, Pere Vila, ha recordat que la memòria “s’ha de sacsejar perquè mai no hem d’oblidar”. També ha assegurat que no hi ha res millor en una societat que el respecte a l’altre i que la Maternitat d’Elna és l’exemple més clar d’aquest respecte.

L’acte ha comptat amb la intervenció de Lluís Fontané, president del Triangle Blau, l’Associació per a la Preservació i Difusió de la Memòria Històrica. També s’ha visionat un documental sobre la maternitat cedit pel Servei de Patrimoni i Catalanitat del Municipi d’Elna i un document audiovisual que recull els millor moments del cicle. El cicle no només coincideix amb els 80 anys de l’inici de l’exili per a milers de persones després de la guerra civil, sinó que ha homenatjat la maternitat d’Elna coincidint que l’Edifici de la Generalitat a Girona disposa d’una sala que porta el seu nom.

La primera activitat va consistir en penjar fotos de la maternitat a les escales de l’Edifici de la Generalitat on els treballadors podien deixar escrites les paraules que els suggerien les imatges. D’aquí va sortir un núvol de paraules que va servir per fer un punt de llibre per Sant Jordi. En la segona activitat es va convidar els treballadors a elaborar de manera col·laborativa un mural a la Sala Elna en forma de mosaic on les tessel·les simbolitzen els 597 fills i filles que van néixer maternitat. Serge Barba ha pintat aquest mateix matí l’última de les tessel·les.

Enllaç:  Crònica