Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Activitats realitzades

01/11/2016
1 de novembre de 2016 : Acte cívic d'homenatge a totes les víctimes de la guerra... organitzat per l'Ajuntament en col·laboració amb Triangle Blau. L'acte ha aplegat prop de 80 persones (Cementiri de Figueres)

 

Estudiants de l’IES Olivar Gran de Figueres Ampliar imatge

Triangle Blau juntament amb altres entitats, com Òmnium Cultural,  i partits polítics han participat a l'acte cívic d'homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil, exili republicà, repressió franquista, nazisme... Volem destacar i agrair de manera especial la participació de diversos estudiants de l’IES Olivar Gran de Figueres i del "Grup de Treball Exili, Deportació i Holocaust".

L’acte ha començat a les 11 del matí  amb les ofrenes florals per part de l’Associació Triangle Blau, Òmnium Cultural, partits polítics i l’Ajuntament de Figueres als 3 monuments de record: “A tots els que perderen la vida per causa de la Guerra 1936-1939” ; "La Ciutat de Figueres en recordança de les víctimes del franquisme” ; “A la memòria dels empordanesos morts en els camps nazis”.

Seguidament, el Sr. Francesc Canet, secretari de l'Associació Triangle Blau, ens ha adreçat unes breus paraules per contextualitzar l’acte d’avui, tot fent memòria del seu origen i dels inicis de l’Associació, i agraint un cop més al Sr. Jordi Riera per haver-ne estat un dels seus principals  promotors. Després, diversos estudiants de l’IES Olivar Gran de Figueres i del "Grup de Treball Exili, Deportació i Holocaust" han llegit fragments testimonials de la deportació i el jurament dels deportats de 1945.

A continuació, representants dels partits polítics de l’Ajuntament de Figueres han fet uns breus parlaments. A les 12 tocades, ha clos l’acte l’Alcaldessa de Figueres, la Sra. Marta Felip, amb unes paraules d’agraïment i record.

(Fotos a Fotogaleries 2016)

(Foto: estudiants de l’IES Olivar Gran de Figueres i el professor Sr. Antoni Garcia amb el President de l’Associació Triangle Blau, el Sr. Lluís Fontané, al Monument “A la memòria dels empordanesos morts en els camps nazis”)