Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Activitats realitzades

09/02/2020
9 de febrer de 2020 : Acte en memòria i homenatge a totes les persones que van patir l'exili. Crònica de l’acte (Sra. Maria Rosa Roset)

 

Acte en memòria i homenatge a totes les persones exiliades de la guerra civil, a Figueres.

 

Com cada any, aquest Acte el convoquen l'Associació Triangle Blau i l'Ajuntament de Figueres, davant el Monument situat a l'Avinguda Perpinyà de Figueres , i comptant amb diversitat d'assistents.

La salutació fou a càrrec del Sr. Lluís Fontané, president de Triangle Blau, distingint la important tasca dels Instituts d'ESO que formen part del: Grup de Treball, Exili, Deportació i Holocaust.

Altres membres de l'Associació llegiren textos apel·lant al compromís i a la reflexió, com fou l'escrit pel Sr. Joan-Carles Corney i llegit per la Sra. Montserrat Artells ; el fragment de les memòries sobre la retirada ...de Manuel Valldeperes, llegit per la Sra. Margarita Mas, la qual, també, llegí un text en nom d'Òmnium Cultural.

Per part de l' "Amicale des Anciens Guérilleros Espagnols en France" , parlà el Sr.Louis Obís, manifestant que ells continuarien amb la Memòria republicana, iniciada pels seus pares i milers de republicans espanyols.

L'Ofrena floral de Triangle Blau fou a càrrec, juntament amb el nostre president, de senyores  (Lluïsa Padrosa i Margarita Mas) que eren nenes quan van veure marxar, per aquesta mateixa avinguda, tota la gentada cap a l'exili.

Finalment, l'Alcaldessa de Figueres, Sra. Agnès Lladó, tingué paraules de record per a tothom, per als exiliats de la guerra civil, per als nostres polítics  exiliats , i/o  a la presó. I, també, afegí que , actualment, som un país que acull exiliats.

Per acabar, i abans de cloure l'Acte amb el Cant dels segadors, hi hagué - per part d'Ivan Alvarez, conductor de l'Acte - unes paraules de record per al nostre President d'Honor, Sr.Jordi Riera, que no pogué assistir-hi, degut a la seva delicada salut.

 

Figueres, 09/02/2020

Maria Rosa Roset