Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Activitats diverses recomanades

21/01/2019
10 de febrer de 2019 : Commemoració del 80è aniversari del fi de la Guerra Civil a Garriguella

 

Cartell Ampliar imatge

Hora: 11 h. del matí

Lloc: Celler Mas Llunes

Organitza: El Celler Mas Llunes i l’Ajuntament de Garriguella.

En record als fets succeïts al 6 de febrer del 1939, Garriguella retrà homenatge a l’últim combat aeri de la Guerra Civil en territori aeri català, protagonitzat pels aviadors Josep Falcó i els Messers de la Legió Còndor.

En l’acte, moderat pel professor de literatura, escriptor i actiu cultural empordanès: Joan Manuel Soldevilla, i coordinat per l’historiador i coautor del llibre Aeròdroms republicans de Girona 1936 – 1939, David García Algilaga, hi intervindran:

  • Roberto Plà Aragonés: Coronel de l’Exèrcit de l’Aire, Jefe del Acuartelamiento Aéreo del Prat y de la Agrupación de dicho Acuartelamiento, Comandante Militar Aéreo del Aeropuerto de Barcelona, historiador d’aviació i conegut de Josep Falcó.
  • José Antonio Chicharro Villar: Veterà aviador, propietari d’avions històrics en vol i persona que va conèixer a Josep Falcó.
  • Josep Playà Maset: Periodista, de Garriguella, que va conèixer a Josep Falcó i que ha escrit alguns articles sobre ell.
  • Joaquim Soler Padern: Veí de Garriguella i autor d’un article sobre l’aeròdrom en un número de la Revista de Garriguella.
  • David Gesalí: Historiador, especialista en aviació i Guerra Civil, vinculat a la Universitat de Barcelona. Coordinador del llibre Aeròdroms republicans de Girona 1936-1939.
  • David Íñiguez: Historiador, especialista en aviació i Guerra Civil, també vinculat a la Universitat de Barcelona.