Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Activitats diverses recomanades

07/06/2013
12 de juny de 2013 a Barcelona, 19 h. : Acte d’homenatge a Elisabeth Eidenbenz
Retrat Ampliar imatge

Sala d'actes del Departament de Governació i Relacions Institucionals. Via Laietana, 26. Barcelona

En el dia del centenari del seu naixement, l’historiador i membre del consell científic de la Maternitat Suïssa d’Elna, Tristan Castanier, llegirà la conferència “Les Femmes dans la Guerre: la Maternité Suisse d’Elne (1939-1944)”.

En el marc del conveni signat entre l'Ajuntament d'Elna i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, anualment se celebra (alternativament a Elna i Barcelona) l'homenatge a la Maternitat d' Elna. Enguany la trobada es realitzarà a Barcelona i és per això que s’organitzen tota una sèrie d’actes de commemoració i record.

En aquesta conferència , l'historiador nord-català Tristan Castanier, autor del llibre Elisabeth Eidenbenz i la maternitat suïssa d'Elna (1939-1944) (editorial Trabucaire) que actualment prepara una tesi sobre l'ajuda humanitària suïssa al sud de França (1939-1944), ressegueix de manera metòdica i exhaustiva la trajectòria de la maternitat d'Elna, que dirigia la infermera Elisabeth Eidenbenz, i que va alleujar el patiment de moltes dones exiliades a causa de la Guerra Civil, embarassades, que van poder allunyar-se, si més no temporalment, de les dures condicions dels camps de concentració instal•lats a les platges d'Argelers o Ribesaltes. A la maternitat hi van néixer 597 infants. L’acte comptarà amb la participació de Nicolas Garcia, batlle d’Elna, Sergi Barba vicepresident del’ associació DAME( Descendants et Amis de la Maternité d’Elne) i Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic .