Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Activitats diverses recomanades

07/03/2016
Abril de 2016: MOT Festival de Literatura Girona-Olot 2016: Escriure Vides

 

Cartell Ampliar imatge

7 i el 9 d'abril a la BIblioteca Carles Rahola de Girona

 

14 i el 16 a la Sala la Carbonera d'Olot

Aquest any, el MOT celebrarà la seva tercera edició sota el títol Vides escrites, escriure vides i estarà comissariat per la doctora en Filologia i professora de Literatura contemporània Margarida Casacuberta.

Després de tres edicions, el MOT es consolida com un festival internacional de literatura i pensem que pot ser del vostre interès.

Què tenen en comú Jo, Claudi de Robert Graves, La noia de la perla de Tracy Chevalier, Possessió d’A.S. Byatt, Dora Bruder de Patrick Modiano, Fortuny de Pere Gimferrer, Limónov d’Emmanuel Carrère, Els emigrats de W.G. Sebald, Tot un carácter d’Imma Monsó, La mort del pare de Karl Ove Knausgård, Res no s’oposa a la nit de Delphine de Vigan, La passió segons Renée Vivien de Maria-Mercè Marçal, Elsa Schneider de Sergi Belbel, El testament de Maria de Colm Tóibín, Frost/Nixon de Peter Morgan, Germaine Gargallo de Cristina Masanés, El impostor de Javier Cercas o Vidas escritas de Javier Marías?

Algunes d’aquestes obres són novel·les i algunes han esdevingut best-sellers indiscutibles; d’altres pertanyen a la narrativa més experimental, a mig camí entre l’assaig i la narració breu; d’altres són monòlegs teatrals aptes per a ser posats en escena, per convertir-se en guions cinematogràfics o per a ser llegits com a novel·les breus. Totes elles comparteixen, tanmateix, la reconstrucció d’una vida, la història de vida d’un personatge real, i que aquesta reconstrucció la fan a través dels mecanismes que ofereix la ficció.

En el terreny audiovisual, no és difícil trobar un nom per a definir aquest tipus d’obres: són els coneguts biopics. Quan ens traslladem al terreny de la literatura, tot es complica, probablement perquè (re)construir vides és l’essència mateixa de l’escriptura de tots els temps.

Explorar aquestes vides escrites amb els seus principals i més reconeguts creadors és l’objectiu de la tercera edició del MOT Festival de Literatura Girona-Olot 2016: Escriure Vides.

Enllaç:  WEB i PROGRAMA