Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Activitats diverses recomanades

13/09/2013
Novembre 2013 a Girona : Conferències "El franquisme: Una dissecció"
Retrat Ampliar imatge

Casa de Cultura de Girona : dimecres, de 18:30 a 20:00 h.

Gratuït amb inscripció prèvia.

L'advocat i escriptor Ponç Feliu i Llansa proposa una dissecció del franquisme basat en tres aspectes fonamentals de la dictadura: la repressió interior, l'exili i l'anàlisi de la simbologia del règim. Aquesta dissecció es completa amb l'anàlisi d'un cas singular: la desaparició de l'eclesiàstic Manuel Irurita, una icona del nacionalcatolicisme i un dels grans màrtirs de la guerra, l'assassinat del qual ha estat posat en dubte. Feliu ha estat degà del Col·legi d'Advocats de Girona i magistrat del TSJC. Forma part de l'Associació de Jutges per la Democràcia.

Dimecres 6 de novembre
El cas del Bisbe Irurita. Enigma i paradigma. Les pastorals del bisbe. La persecució i captura. La desaparició. Contradiccions, misteris i altres ombres.

Dimecres 13 de novembre.
La repressió franquista exterior: l'exili. L'exili en general. L'exili francès. L'exili sudamericà. Algunes referències legals.

Dimecres 20 de novembre
La repressió interior. De la pèrdua de la vida a la pèrdua de la llibertat. De l'espoli econòmic a l'espoli de les consciències.

Dimecres 27 de novembre
Simbologia franquista. Dictadura i publicitat. Persistència de la simbologia més enllà de la desaparició del règim. La llengua com a símbol. Panorama actual i referències legals.

Enllaç:  Inscripcions