Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Activitats diverses recomanades

13/09/2013
20 de setembre - 22 de novembre de 2013 : Activitats a Girona pel Centenari Amat Piniella
Retrat Ampliar imatge

19:30 a Aula Magna (Casa de Cultura de Girona)

Enguany es commemora el centenari del naixement de l'escriptor Joaquim Amat-Piniella (1913-1974), autor de la novel·la K.L. Reich, que recull la seva experiència als camps d'exterminici nazi en un testimoni literari que ha estat equiparat al de Primo Levi, Imre Kertész o Jorge Semprún .

- 20 de setembre : K.L. Reich, com donar testimoni a Catalunya. Taula rodona, amb Xavier Pla i Jordi Planes. Lectures dramatizades d'Iván Padilla.

Òmnium Gironès, la Universitat de Girona i la Casa de Cultura reivindiquen la figura d'Amat-Piniella amb diversos actes divulgatius. En aquesta taula rodona hi participaran Xavier Pla, professor de Literatura Catalana Contemporània i Teoria de la Literatura de la UdG, Jordi Planes, historiador i amic personal d'Amat, i l'actor Iván Padilla que llegirà textos dramatitzats de l'escriptor.

- 18 d'octubre : Conferència "Tornar a la vida les altres novel·les de Joaquim Amat Piniella" a càrrec de Maria Bohigas, Maria Jaén i Guillem Frontera.

- 22 de novembre : Conferència "Més enllà de les reflexions de K.L.Reich" a càrrec de Marta Marín, Enric Berenguer i Francesc-Marc Álvaro.