Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Triangle Blau : Associació per a la Preservació i Difusió de la Memòria Històrica

Benvinguts al nostre web! 

   

73è Aniversari

Cada any, pels volts del 5 de maig, es commemora l’aniversari de l'Alliberament del Camp de Concentració de Mauthausen (Àustria). Enguany la nostra Associació ha estat representada als actes internacionals per la Directora de Relacions Institucionals i amb el Parlament, la Sra. Carme García, i  pel Director del Memorial Democràtic, el Sr. Plàcid García-Planas.

Volem recordar d’una manera especial el senyor Narcís Oliveres i Terrades, un dels fundadors de Triangle Blau i Vicepresident d’Honor, que lamentablement ens va deixar aquest darrer 3 d’abril, reproduint un Fragment del Jurament dels Deportats (maig de 1945), traduït al català per ell mateix:

“En record de la sang vessada per tots els pobles, el record de milions de germans nostres assassinats pel feixisme nazi, jurem no deixar mai aquesta via. Sobre les bases segures de la fraternitat internacional, volem construir el millor monument que ens sigui possible bastir als soldats caiguts per la llibertat; EL MÓN DE L’HOME LLIURE !

Ens adrecem al món enter amb aquesta crida: Ajudeu-nos en aquesta tasca ! Visca la solidaritat internacional ! Visca la llibertat !

La Junta - Maig 2018